Segway - Ninebot

Segway kennen we allemaal door hun elektrische tweewielers waar je op moet staan. Maar nu heeft het merk ook drie elektrische scooters op de markt gebracht. Door de jaren ervaring in elektrische mobiliteitsbranche hebben ze een drietal geweldige producten op de markt weten te brengen. De scooters rijden al een tijdje in Azie maar zijn sinds kort ook leverbaar in Europa, wij krijgen de primeur in Nederland.

Segway was zijn tijd ver vooruit. In 2001 was de Segway namelijk plots te terug te vinden in het straatbeeld van de grote wereldsteden. Het was een ideaal vervoersmiddel voor toeristen die op een leuke manier de stad konden ontdekken. Maar ook diverse politiekorpsen en de Marechaussee op Schiphol maakte er gebruik van. De echte grote doorbraak bleef echter uit omdat de voertuigen in veel landen niet op de openbare weg mochten en daarnaast was de Segway voor consumenten vaak niet te betalen. Maar nu is Segway terug met drie geweldige elektrische scooters die wél weggelegd zijn voor de consument. 

Nederland krijgt de primeur
Segway keert terug met drie nieuwe e-scooters. Nederland krijgt de primeur in Europa. De drie modellen zijn de B110S, de E110S en de luxere E125S.

De matzwarte Launch Edition E110SE heeft een introductieprijs van 2.499 euro en een extra grote accu, waarmee een actieradius tot 97 kilometer behaald moet worden. De standaard E110S heeft een prijskaartje van 2.299 euro en een actieradius tot 75 kilometer. Ten slotte zal de Premium E125S 3.699 euro gaan kosten. Die is onder andere uitgerust met een extra accu, waarmee de actieradius in theorie toeneemt tot 140 kilometer.

Dennis Hardholt, president-directeur van Segway-Ninebot EMEA
Dennis Hardholt, president-directeur van Segway-Ninebot EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika): “Nederland is in Europa het grootste scooterland in de zogenoemde L1-categorie: snor- en bromfietsen tot 45 kilometer per uur. Het kent verder een uitstekende infrastructuur.”

Volgens Hardholt zijn deze elektrische scooters voor het eerst voordeliger dan soortgelijke kwaliteitsscooters met een benzinemotor: “Met onze prijzen, vergelijkbaar met die van de bestverkochte benzinescooters van vandaag, doorbreken we een belangrijke grens en de beperkende factor voor een doorbraak van elektrische scooters. Dit moet echt ons Tesla 3-moment worden.”

Via een app op de smartphone te bedienen
De drie e-scooters zijn uitgerust met flink wat technologie. Gebruikers krijgen niet alleen de benodigde informatie te zien op het ledkleurenscherm op het stuur, maar kunnen de e-scooters ook via een app op de smartphone bedienen.

Daarnaast hebben alle modellen een geavanceerd antidiefstalsysteem. Dit Attitude and Heading Reference System (AHRS) kan met 4G en gps de locatie van het voertuig voortdurend in de gaten houden. Ook heeft de e-scooter een systeem dat plotselinge bewegingen detecteert en in dat geval binnen enkele seconden een bericht naar de app stuurt.

De Segway-Ninebot-app (voor iOS en Android) toont ook nuttige gegevens over de actieradius en waar de scooter geparkeerd staat. Daarnaast zorgt de app ervoor dat de e-scooter automatisch wordt ontgrendeld en vergrendeld als je in de buurt van het voertuig bent. De bestuurder hoeft dus geen telefoon of sleutel meer uit de zak te halen om weg te rijden. De accu zit – in tegenstelling tot bij de meeste e-scooters -onderin de voetenplank, waardoor er een laag zwaartepunt is gecreëerd. Dat moet zorgen voor optimaal en veilig rijcomfort.

In de markt gezet als alternatief voor e-bikes
Segway wil niet alleen concurreren met fabrikanten die brandstof of elektrische scooters maken, maar ook met de makers van zeer populaire e-bikes. Hardholt: “We verwachten dat er belangstelling zal zijn voor het design en comfort van de traditionele scooters. De hoge prijs van het beperkte aantal elektrische scooters op de markt, tot voor kort ook vaak met een niet-verwisselbare accu, was een grote drempel voor een doorbraak. Dat probleem lossen wij nu op.”

Naast de twee e-scooters, introduceert Segway binnenkort ook een e-brommer: de B110S. Deze elektrische eenzitsbromfiets is verkrijgbaar vanaf 1.799 euro, kent een actieradius tot 105 kilometer en is per september leverbaar. De B110S zal in twee versies verkrijgbaar zijn: een exemplaar waarmee je maximaal 25 kilometer per uur mag rijden en een waarmee je maximaal 45 kilometer per uur mag rijden.

Seg-Way bij Bike Centre Holland
De jarenlange ervaring met elektrische voertuigen, de leuke designs, de specificaties en de smart-functies hebben ons doen overtuigen. Wij waren namelijk nog op zoek naar betrouwbare elektrische scooters in ons aanbod en zijn gevallen voor Seg-Way. Inmiddels hebben wij onze winkel in Apeldoorn vol staan met alle modellen. Ben jij nou net zo nieuwsgierig als dat wij waren? Kom gerust langs, bekijk de modellen, check de smart-functies, maak een proefrit en laat je ook overtuigen! 

Klik hier de voor de huidige voorraad van Seg-Way!