Fantic Schakelbrommers

SCHAKELBROMMERS

Fantic schakelbrommers

Wij hebben weer een mooi merk erbij, wij zijn namelijk dealer geworden van het merk Fantic. En daar zijn wij echt hartstikke blij mee want zij maken echt hele gave producten. Wij kregen sinds de helmplicht steeds vaker de vraag naar schakelbrommers en dat begrijpen wij volkomen. Want als je dan toch een helm op moet, wat is er dan leuker om lekker te schakelen onder het genot van het geluid van een heerlijke 2-takt! Zodoende zijn wij op zoek gegaan naar een mooi merk, een merk met karakter maar vooral een merk met fatsoenlijke en degelijke producten. En als je dan toch op zoek gaat naar een schakelbrommer, laten we het dan meteen goed doen en die dikke schakelbrommers van Fantic in de winkel zetten! 

Fantic schakelbrommers

Fantic

Het merk Fantic gaat al een tijdje mee en is ondanks dat het in Nederland nog niet heel erg bekend is een behoorlijk grote speler. Het italiaanse merk bestaat inmiddels al ruim 55 jaar “en mede opgericht door een Nederlander” destijds begonnen met de Fantic Caballero 50 welke was voorzien van een Minarelli blok. Een aantal jaar later volgde de Caballero 125, waarvan het motorblok door Fantic zelf is ontworpen. Ook zette men een fabrieksteam op poten dat al snel succesvol was, waardoor de verkopen de hoogte in schoten. In 1976 werd de collectie uitgebreid met een enduro-serie en in 1977 volgden trialmotoren, de Fantic 50-bromfiets. Begin jaren tachtig werd de motorcross-serie uitgebreid met een 80 cc-versie en kwamen er ook 50-, 125- en 200 cc trialmachines en meer straatmodellen. 

Fantic Schakelbrommer

Minarelli motorblokken AM6

Voor velen is bekend dat de meeste schakelbrommers vandaag de dag zijn voorzien van de motorblokken van Minarelli en dat is niet voor niks. Dit krachtige, relatief zuinige maar vooral erg betrouwbare blok heeft zich de afgelopen jaren goed bewezen. Wat men vaak niet weet is dat Minarelli in handen is van Fantic, ja dat lees je goed. De motorblokken die je vind in bijvoorbeeld de schakelbrommers van Derbi, Beta, Rieju, of Vent zijn dus inderdaad indirect afkomstig van Fantic. 

Fantic Schakelbrommer

Kwaliteit

Net zoals jij dat doet hebben wij natuurlijk ook onze research gedaan. Wij willen namelijk achter onze producten kunnen staan, en mocht er onverhoopt dan toch iets zijn dan willen we dit kunnen oplossen. En in dat uiterlijke geval zijn wij heel blij met onze samenwerking met Fantic. Dit is namelijk een partij waar je op kan bouwen, zo zijn onderdelen bijvoorbeeld goed verkrijgbaar en loopt de communicatie gesmeerd. Daarnaast leveren ze simpelweg ook gewoon écht goede producten. Zo zijn de schakelbrommers van Fantic gebouwd op basis van de 125cc versie. Dit resulteert in een lekkere stevige en degelijke brommer met een fantastische wegligging. Dit is op de foto’s vaak lastig over te brengen, andere merken zien er op de foto’s namelijk ook heel erg goed uit. Maar naast bijvoorbeeld de dikke volwassen voorpoten zit hem dit ook vooral in de kleine details, waar Fantic bijvoorbeeld rvs of aluminium gebruikt werken andere merken met regulier staal. Maar om het verschil echt goed te kunnen ervaren nodigen wij jou heel graag uit in onze winkel, kom ze checken, voelen en vooral testen!

Fantic Schakelbrommer
Fantic Schakelbrommer
MOTARD 50 COMPETITION
FANTIC SCHAKELBROMMER
MOTARD 50 COMPETITION
Fantic Schakelbrommer
ENDURO 50 COMPETITION
FANTIC SCHAKELBROMMER
ENDURO 50 PERFORMANCE