7x dit is waarom je een elektrische scooter wilt (en hier in Apeldoorn koop je die)

Dit is een kopie van het artikel dat indebuurt.nl heeft geplaatst. 
 
Scooters vies en lawaaierig? Dat is verleden tijd met de elektrische scooter. Angelo van 
Bike Centre Holland geeft je zeven redenen waarom een elektrische scooter een fantastisch vervoersmiddel is. Eigenaar Angelo: “Steeds vaker ruilen mensen bij ons hun brandstofscooter in voor een nieuwe, elektrische scooter.”


Elektrische brom- en snorfietsen zijn ontzettend populair in Nederland. In 2021 werden er, tot nu toe, al zo’n 75.000 verkocht. De elektrische scooters van Seg-Way zijn erg gewild en die vind je in Apeldoorn bij Bike Centre Holland. Angelo legt je uit waarom een elektrische scooter zo’n goed idee is.

1 Het is milieuvriendelijk
“Tot voor kort was de scooter een smeerpijp op wielen. De elektrische scooter brengt daar verandering in,” legt Angelo uit. “Rijden op elektriciteit betekent geen fijnstof, koolmonoxide en kankerverwekkende, stinkende stoffen uit je uitlaat. Door te rijden met een elektrische scooter, draag je bij aan een schonere planeet.”

2 Rijden op elektriciteit is goedkoper
Rijden op elektriciteit is een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Angelo heeft het voor je uitgerekend: “Afhankelijk van hoe leeg je accu is, ben je voor het laden 20 tot 40 eurocent per keer kwijt. Dat is zo’n acht keer goedkoper dan bij een normale scooter. De kosten van een elektrische scooter van Seg-Way scooter zijn ook te overzien. We verkopen ze al vanaf 1.799 euro.”

3 Geen geluidsoverlast
“E-scooters zijn muisstil. Zit je samen op de elektrische scooter? Dan kun je gewoon met elkaar praten. Over het kabaal van de brandstofmotor schreeuwen is verleden tijd.” Helemaal fijn: op een e-scooter mag je wél onder het spoor door rijden bij het station in Apeldoorn (dat mag niet op een brandstofscooter vanwege geluidsoverlast). 

4 Minder onderhoudskosten
Olie verversen, de bougie vervangen en het luchtfilter schoonmaken: met het onderhoud van een traditionele scooter ben je wel even zoet. Angelo: “Eigenaren van elektrische scooters zijn veel minder tijd en geld kwijt aan onderhoud. Een elektromotor heeft bijna geen bewegende delen, waardoor de kans op slijtage kleiner is. Over het algemeen heb je alleen onderhoud aan de banden en remmen. Maar ook de remmen slijten veel minder omdat de scooter grotendeels afremt op de motor.” Scheelt weer in de portemonnee dus!

5 Geen opstartproblemen
Scooterrijders herkennen dit vast: het regent pijpenstelen en jij staat met ijskoude handen te hannesen omdat je scooter niet wil starten. Angelo van Bike Centre Holland: “Met een elektrische scooter heb je hier geen last van. Weer of geen weer, je kunt altijd meteen wegrijden. Je moet ‘m natuurlijk wel opladen.”

6 Overal toegestaan
Elektrische scooters voldoen aan de milieueisen en zijn daarom overal toegestaan, ook in ‘milieuzones’. In deze zones ben je alleen welkom met een voertuig dat weinig luchtvervuiling oplevert. Met een e-scooter zit dat gelukkig wel snor.

7 Fiscaal aantrekkelijk voor ondernemers
Ondernemers kunnen gebruik maken van verschillende fiscale regelingen (MIA, Vamil en Kia) én eventueel subsidie krijgen van de gemeente. Angelo: “Wij verkopen steeds meer scooters aan bedrijven. Voor woon-werkverkeer maar ook als bezorgvoertuig.”

Moderne technologie
Bij Bike Centre Apeldoorn vind je e-scooters van het merk Seg-Way. Die zijn standaard uitgerust met de nieuwste snufjes. Angelo: “Op alle Seg-Way’s zit GPS. Als je je scooter verbindt met je smartphone, kun je altijd zien waar je scooter is. Ook zit er standaard cruise control en een alarmsysteem op.”

Proefritje maken of kijken wat jouw oude scooter je oplevert als je ‘m inruilt? Bike Centre Holland vind je aan de Steenbokstraat 9, 7324 AZ Apeldoorn. Angelo en zijn team helpen je graag!

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Gerelateerde blogs

Sur Ron Ultra Bee

Sur Ron Ultra Bee

De nieuwe Sur Ron Ultra Bee Afgelopen week hebben wij de Sur Ron Ultra Bee alvast mogen testen. En wij zijn ontzettend enthousiast, waar wij