Tien redenen om een elektrische mountainbike te kopen!

De elektrische mountainbike is wereldwijd in grote opmars. De eerste generatie elektrische mountainbikes waren zwaar, lomp en niet wendbaar maar die vlieger gaat anno 2021 niet meer op. Steeds meer mensen ontdekken inmiddels dat een elektrische mountainbike alles behalve saai en ‘cheaten’ is. Ook vele professionele rijders zijn niet meer van hun elektrische mountainbike af te slaan. Zo heeft Sam Pilgrim onlangs deze video geplaatst waarin hij tien redenen geeft waarom je een elektrische mountainbike zo moeten kopen. Wij hebben deze tien redenen op een rijtje gezet in dit blog.

1. Elektrische mountainbikes zijn sneller
Het is simpelweg een feit dat je met een elektrische mountainbike sneller bent dan met een non-elektrische mountainbike. Dit komt niet alleen omdat de motor jouw ondersteund maar ook omdat een elektrische mountainbike nét iets zwaarder is. Door dit extra gewicht voelt de mountainbike stabieler aan waardoor jij meer zelfvertrouwen hebt om harder te gaan. Kortom more speed = more fun!

2. Jumps maken is makkelijker
Het maken van sprongen is voor iedere mountainbiker een van de leukste dingen om te doen. Met een elektrische mountainbike is het maken van sprongen makkelijker. Omdat een elektrische mountainbike nét iets zwaarder is voelt de fiets stabieler aan. Dit maakt jumps makkelijker omdat je stabieler blijft in zowel de lucht als tijdens de landing.

3. Ondanks meer gewicht alsnog wendbaar en ‘trickable’
Dat een elektrische mountainbike nét iets meer weegt dan een non-elektrische mountainbike is geen geheim, dit betekent echter niet dat je er geen tricks mee kan doen. Met een beetje rondneuzen op youtube is het al snel duidelijk dat je met een elektrische mountainbike ook gewoon dikke tricks kunt doen, denk aan no-handers, 360’s, backflips of zelfs frontflips.

4. Up-hill is makkelijker/leuker
Omdat de motor jou ondersteunt is het makkelijker om bergop te klimmen. Natuurlijk heb je het zelf in de hand want je kan zelf kiezen in hoeverre de motor jou moet ondersteunen. Hierdoor kan je diezelfde leuke afdaling net even wat vaker maken dan wanneer je met een non-elektrische mountainbike weer omhoog moet klimmen.

5. Fitness
In tegentelling tot wat veel mensen schreeuwen, een elektrische mountainbike is wél sportief. Die stijle helling waar je met een non-elektrische montainbike langsheen fiets ga je met een elektrische mountainbike wél meepakken. Daarnaast pak je een elektrische mountainbike gewoon vaker, leg je grote afstanden af en pak je mee rijtijd.

6. Met een elektrische mountainbike ben je NIET aan het cheaten
De mensen die zeggen dat je aan het cheaten bent zijn de mensen die met een chagrijnige kop met de fiets in de hand de berg op aan het klimmen zijn. Maar voor wie ben je aan het cheaten, mountainbiken doe je voor je eigen plezier. Dus geniet er gewoon van dat jij diezelfde track net even wat vaker kan rijden dan die chagrijnige mountainbiker met de fiets aan zijn hand.

7. Ook geschikt voor beginners
De elektrische mountainbike is ook zeer geschikt voor beginnende mountainbikers. Mountainbiken vergt namelijke fysieke kracht en conditie maar met een elektrische mountainbike kan je dit rustig opbouwen. Je kan namelijk zelf kiezen in hoeverre de motor jou moet ondersteunen. Zo kan je makkelijk aansluiten bij je vrienden die al wél veel ervaring hebben met mountainbiken. Daarnaast zijn elektrische mountainbikes zoals eerder al genoemd stabieler.

8. Wheelies
Het maken van wheelies is een van de leukste en verslavendste dingen voor een mountainbiker. Met een elektrische mountainbike is dit nét wat makkelijker door de extra power op het achterwiel. Zo krijg je het voorwiel heel gemakkelijk omhoog en kan je in no-time hele dikke en vooral lange wheelies maken.

9. Harder door de bochten
Ook op dit gebied is het extra gewicht gunstig, het zorgt er namelijk voor dat je in de bochten meer grip hebt. Daarnaast is een elektrische mountainbike nou eenmaal stabieler waardoor jij met meer zelfvertrouwen harder door de bocht heen kan knallen!

10. Meer fun!
Extra power is nooit verkeerd. Door deze extra ondersteuning is er namelijk veel meer mogelijk. Je kan verder rijden, langer rijden en nieuwe plekken ontdekken. Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

Ben jij nou nieuwsgierig geraakt of heb je inmiddels al besloten dat je er aan toe bent? Kom langs bij bij ons in Apeldoorn en maak vrijblijvend een testrit. Wij helpen je graag verder en staan klaar om al je vragen te beantwoorden zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte elektrische mountainbike die bij jou past!

 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Gerelateerde blogs

Sur Ron Ultra Bee

Sur Ron Ultra Bee

De nieuwe Sur Ron Ultra Bee Afgelopen week hebben wij de Sur Ron Ultra Bee alvast mogen testen. En wij zijn ontzettend enthousiast, waar wij