Leasen bij Bike Centre Holland

Vanaf nu is het ook mogelijk om een nieuwe fiets of e-scooter te leasen bij Bike Centre Holland. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun auto, wasmachine of cv-ketel te leasen daarom is het niet zo vreemd dat ook steeds meer mensen bij de aanschaf van hun nieuwe fiets of scooter kiezen voor de onbezorgdheid van een vast maandbedrag. Maar wat houd het leasen van een fiets of scooter nou precies in, wat zit er in dat maandbedrag en wat zijn de voor- en nadelen?

Lease voor particulieren

Doorgaans zijn er twee verschillende lease vormen. Namelijk ‘financial lease’ én ‘full operational lease’. De verschillen gaan wij hieronder duidelijk maken.

Financial lease
Bij financial leasen koop je de fiets of scooter. Je betaalt de fiets of scooter in termijnen af aan de leasemaatschappij. Daardoor ben je zelf eigenaar van de fiets of scooter. Bij deze constructie ligt de verantwoordelijkheid van bijvoorbeeld verzekeren en onderhouden bij jou. Het voordeel is dus dat jij je spaarvarken niet kapot hoeft te slaan op de aanschaf omdat je deze in termijnen betaald. Meestal gaat men uit van een looptijd van 36 maanden. Het nadeel ten opzichte van full operational lease is dat jij dus zelf de kosten voor bijvoorbeeld verzekering, onderhoud en pechhulp moet betalen.


Full operational lease
Hierbij ben je zelf geen eigenaar van de fiets of scooter, maar betaal je een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij voor het gebruik. Het voordeel hiervan is de onbezorgdheid van een vast maandbedrag. In dit maandbedrag zitten namelijk services als verzekeringen, vervanging van versleten onderdelen, afschrijving en pechhulp bij de prijs inbegrepen. Meestal gaat men voor een looptijd van 36 maanden. Na afloop van het leasecontract mag je de fiets of scooter weer inleveren óf je mag deze overnemen van de leasemaatschappij. Het voordeel van full operational lease is dus dat je van te voren precies weet waar je aan toe bent omdat je elke maand een vast bedrag betaald waar vele services bij inbegrepen zijn. Het nadeel is dat je na afloop van het contract dus geen eigenaar bent van de fiets of scooter en dat het maandbedrag hoger ligt ten opzichte van een financial lease contract.

Lease voor bedrijven en werknemers

Net als bij lease voor particulieren zijn er voor zakelijke lease rijders ook twee verschillende vormen.

Financial lease
Bij financial leasen koop je de fiets of scooter. Je betaalt de fiets of scooter in termijnen af aan de leasemaatschappij. Daardoor ben je zelf eigenaar van de fiets of scooter. Bij deze constructie ligt de verantwoordelijkheid van bijvoorbeeld verzekeren en onderhouden bij jou. Het voordeel is dus dat jij je spaarvarken niet kapot hoeft te slaan op de aanschaf omdat je deze in termijnen betaald. Meestal gaat men uit van een looptijd van 36 maanden. Het nadeel ten opzichte van full operational lease is dat jij dus zelf de kosten voor bijvoorbeeld verzekering, onderhoud en pechhulp moet betalen.

Full operational lease
Hierbij ben je zelf geen eigenaar van de fiets of scooter, maar betaal je een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij voor het gebruik. Het voordeel hiervan is de onbezorgdheid van een vast maandbedrag. In dit maandbedrag zitten namelijk services als verzekeringen, vervanging van versleten onderdelen, afschrijving en pechhulp bij de prijs inbegrepen. Meestal gaat men voor een looptijd van 36 maanden. Na afloop van het leasecontract mag je de fiets of scooter weer inleveren óf je mag deze overnemen van de leasemaatschappij. Het voordeel van full operational lease is dus dat je van te voren precies weet waar je aan toe bent omdat je elke maand een vast bedrag betaald waar vele services bij inbegrepen zijn. Het nadeel is dat je na afloop van het contract dus geen eigenaar bent van de fiets of scooter en dat het maandbedrag hoger ligt ten opzichte van een financial lease contract.

Mocht je het overwegen om een fiets te leasen via ons dan kan je gemakkelijk een vrijblijvende aanvraag doen via HIER. Wij óf de leasemaatschappij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om de mogelijkheden zodat wij je een passend voorstel kunnen doen.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Gerelateerde blogs

Sur Ron Ultra Bee

Sur Ron Ultra Bee

De nieuwe Sur Ron Ultra Bee Afgelopen week hebben wij de Sur Ron Ultra Bee alvast mogen testen. En wij zijn ontzettend enthousiast, waar wij